Explosie bij woning in Zutphen - vermoedelijk gerelateerd aan drugscriminaliteit

5 maanden geleden gepubliceerd

Een woning in de Brucknerstraat in Zutphen werd op zaterdag 10 februari getroffen door een explosie. De explosie, die rond 19.50 uur plaatsvond, heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met zwaar illegaal vuurwerk dat bij de voordeur van de woning was neergelegd en aangestoken.

Details van het incident

Bij aankomst van de politie op de plaats van het delict, bleek de voordeur van de flatwoning volledig vernield. De daders namen een enorm risico door een explosief te plaatsen op een tijdstip waarop de meeste mensen wakker zijn. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar dit had heel anders kunnen aflopen.

Onderzoek naar druggerelateerde criminaliteit

Na een buurtonderzoek en het veiligstellen van camerabeelden, werd duidelijk dat er sprake was van een gerichte actie in de drugscene. De burgemeester heeft de woning gesloten vanwege de druggerelateerde criminaliteit.

Oproep tot getuigen

De politie heeft hulp nodig bij dit onderzoek. Getuigen meldden dat er na de explosie een auto hard is weggereden. Meer informatie over dit voertuig, zoals het type auto of het kenteken, kan van groot belang zijn voor het onderzoek. Volgens getuigen droeg de verdachte donkere kleding en vluchtte hij vermoedelijk in de richting van de Mozartstraat. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden van die avond waarop rond 19.45 uur te zien is dat een voertuig hard wegrijdt.

Het is begrijpelijk dat getuigen mogelijk aarzelen om informatie door te geven, gezien de gerichte actie in de drugscene. Meld Misdaad Anoniem biedt echter de mogelijkheid om anoniem informatie door te geven. Dit onafhankelijke meldpunt is niet van de politie en informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar de getuige te herleiden is.