Onderzoek naar vermissing Duncan Zwakke in Nieuwstad Zutphen afgerond, zoektocht gaat verder

18 dagen geleden gepubliceerd

Het onderzoek dat vorige week plaatsvond in een ruimte aan de Nieuwstad in Zutphen in verband met de vermissing van Duncan Zwakke, is afgerond. De politie heeft nieuwe middelen en technieken ingezet in de hoop sporen te vinden die kunnen helpen in de zoektocht naar Duncan. Ondanks het afronden van dit specifieke onderzoek, gaat de algehele zoektocht verder.

Eerder onderzoek in de IJssel

Eerder werd er al met een sonarboot in de IJssel in Zutphen gezocht naar mogelijke sporen die kunnen leiden naar het vinden van Duncan. Duncan werd voor het laatst gezien op dinsdag 17 oktober 1989 in het centrum van Zutphen. Hij was toen 31 jaar oud.

Tips nog steeds waardevol

Het lichaam van Duncan is nooit gevonden na zijn plotselinge verdwijning. Deze situatie blijft, ook na vele jaren, ingrijpend en heftig voor zijn familieleden en vrienden. Daarom is elke tip, ook na zoveel jaren, nog steeds waardevol en welkom. Destijds is er een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Deze beloning is tot op heden nog niet uitgekeerd.

Cold case

De vermissing van Duncan Zwakke is een zogenaamde cold case: een niet opgelost ernstig misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van ten minste twaalf jaar. Vaak gaat het om zaken waarin mensen om het leven zijn gebracht.