Oud-collega Ferry Bakx wordt bijgeschreven in Tuin van Bezinning

9 maanden geleden gepubliceerd

Oud-politieagent Ferry Bakx, die in 2016 tijdens zijn werk op Bonaire doodgeschoten werd, zal worden bijgeschreven in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. Dit werd bekendgemaakt na een officiële aanvraag van korpschef Henk van Essen.

In the line of duty

De Tuin van Bezinning is een monument dat in 2006 werd opgericht als herdenkingsplaats en eerbewijs aan politiemensen die tijdens hun dienst zijn omgekomen - ofwel: In the line of duty. Ferry Bakx verloor zijn leven tijdens een interventie bij een overval op een woning. Hij was toen 45 jaar oud.

Aanvraag gehonoreerd

Hoewel er tijdens de herdenkingsceremonie van 2017 reeds stilgestaan werd bij het overlijden van Ferry, werd zijn naam toen niet bijgeschreven. Dit omdat hij op dat moment in dienst was van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en niet bij het Nederlandse korps. Dit leidde tot groot verdriet bij de nabestaanden en collega’s.

Korpschef Henk van Essen deed echter een officieel verzoek bij het bestuur van de onafhankelijke stichting die de Tuin van Bezinning beheert, om Ferry alsnog in de Tuin van Bezinning bij te laten schrijven. Dit op basis van ‘bijzondere omstandigheden’, aangezien Ferry geruime tijd bij de Nederlandse politie heeft gewerkt. Het stichtingsbestuur heeft de aanvraag gehonoreerd, waardoor de naam van Ferry Bakx tijdens de eerstvolgende herdenkingsceremonie zal worden bijgeschreven.

Verhalen delen

Op het monument in de Tuin van Bezinning staan nu 167 namen, waar jaarlijks bij stil wordt gestaan. “Het maakt niet uit hoe lang het geleden is, rouw kent geen eindtijd. Het is belangrijk dat we onze verhalen blijven delen. Over Ferry en alle 167 collega’s in de Tuin van Bezinning”, aldus Henk van Essen.