Reizen met het openbaar vervoer in de winter: OV-ambassadeurs staan klaar om te helpen

5 maanden geleden gepubliceerd

Het is weer winter, de dagen worden korter en het wordt vroeger donker. Voor mensen die het onprettig vinden om in het donker auto te rijden, biedt het openbaar vervoer een mooie oplossing. OV-ambassadeurs staan klaar om te helpen, vooral voor diegenen die al een tijdje niet meer met het openbaar vervoer hebben gereisd.

Inloopspreekuren

Tijdens maandelijkse inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met de bus of trein. Ze helpen hun leeftijdsgenoten om langer zelfstandig te reizen en laten zien dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan een museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.

Het volgende inloopspreekuur vindt plaats op vrijdag 22 maart 2024 van 10.00 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2, Zutphen.

Telefonische spreekuren

Voor diegenen die liever telefonisch contact hebben, bieden de OV-ambassadeurs ook telefonische spreekuren aan. Zij zijn bereikbaar op het nummer 038 - 303 70 10. Het telefonisch spreekuur is beschikbaar op maandag tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden het belangrijk dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk is. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, zijn er om te helpen. Voor meer informatie en alle activiteiten, bezoek de website van Ervaar het OV.